Alterna Huse var ikke det første valg.

Alligevel blev det Alterna, der byggede vores hus. Det fortæller Gitte og Steen i Gårslev ved Børkop. I den sidste artikel fortalte de om tankerne bag deres dejlige hus. I denne artikel fortæller de, hvorfor de valgte Alterna Huse.

Hvilken husbygger skal man vælge?

Det er altid et stort spørgsmål, når man skal i gang med at bygge hus. Også hos Gitte og Steen.

Da vi skulle i gang med at bygge hus, indhentede vi flere forskellige tilbud. Der var bare ikke rigtigt nogen af løsningerne, der var lige, som vi ønskede det.

Samtidig skulle vi sælge vores hus i Lunderskov. I den forbindelse havde vi besøg af en byggesagkyndig. Han måtte da om nogen se mange forskellige typer huse, og have et indblik i håndværk. Derfor benyttede vi lejligheden til at spørge ham, hvem han ville vælge, hvis han stod i vores situation, og svaret kom prompte: Alterna Huse.

På daværende tidspunkt kendte vi ikke Alterna Huse, så vi kørte en tur til Kolding og besøgte et prøvehus.

Vi oplevede omhyggelighed

Vores første oplevelse hos Alterna Huse var omhyggelighed. Der blev spurgt ind til vores ønsker, og vi fik vejledning og god rådgivning. Ærlig rådgivning, synes vi. Vi blev også udfordret. Hvis vi havde idéer, som ikke var hensigtsmæssige, så blev det sagt.

Vi fortalte, at vi gerne ville have opsat akustikpaneler i entréen. Henrik kiggede på tegningerne, og vurderede, at for at få det bedste resultat, så skulle der ændres lidt på væggene i entreen. Han forsvandt et kort stykke tid, og kom så tilbage med nye tegninger, hvor væggene var placeret, så akustikpanelerne kom til at fremstå, som var de indbygget.

Troldtekt & Matador Mix

Og sådan har det været hele vejen igennem. Fleksibelt og nemt at samarbejde. Vi fik lov at lave flisebelægning rundt om huset, samtidig med at håndværkerne var i gang.

Vi var ofte på besøg i huset gerne med lidt sødt og vådt til håndværkerne, de skal have det godt når de bygger for os .

En dag faldt snakken på loftspladerne. Da taget er afvalmet betød det, at troldtektpladerne i loftet skulle beskæres omhyggeligt, for at samlingerne blev flotte og en af tømrerne fortalte med et glimt i øjet, at hans makker skulle lave dem og hvis der bare var Matador Mix nok til ham, så var det ingen sag at løse. Og resultatet er imponerende, og noget der bliver bemærket i huset.

Et helt igennem positivt samarbejde

Der har ikke været en finger at sætte på hverken resultatet eller processen.

Vi blev lidt overraskede, da vi fik en nøgle til huset allerede inden blækket på kontrakten var tørt. Det var en invitation til os til at komme og besøge huset og håndværkerne under hele processen. Og det har vi virkeligt haft glæde af.

En høj grad af nærvær

Der har været et enormt højt kommunikationsniveau undervejs. Hans Jørgen ringede til os ugentligt for at opdatere os om, hvad der foregik og hvordan alting skred frem, og da vi nåede til overtagelsen af huset, var det præcist som vi ønskede. Det gjorde hele processen tryg.

Kun én gang har vi haft brug for at udbedre noget. Forleden var der pludselig en kontakt der ikke virkede, og så ringede jeg til elektrikeren. Han stod her dagen efter med en ny kontakt, så nu er vi klar til at gæsterne rykker ind i weekenden.

Alterna Hus som nabo

Mens vi står i haven og tager afsked ovenpå dagens møde i Gårslev, peger Steen over på nabogrunden. ”Vi behøver ikke engang undvære håndværkerne, selvom vores hus er færdigt. Nu går de nemlig i gang på den anden side af vejen!”

Gitte og Steen

Gitte og Steen

Velkommen indenfor hos Gitte & Steen. De har bygget deres nye hus med det formål at have tid...

Tillykke med huset

Tillykke med huset

Endelig kom dagen for Sandy og døtrene. Solen skinner fra en smuk, blå forårshimmel.Flaget står i...

Plads til liv

Plads til liv

Der skal være plads til liv, fællesskab og masser af opbevaring. Det var blot nogle af Sandy's...

Huset på Als

Huset på Als

Kan man bygge et hus som ung og helt uerfaren? Ja, det kan man! I hvert fald hvis du spørger...