Der skal være plads til liv, fællesskab og masser af opbevaring. 

Det var blot nogle af Sandy’s ønsker for det nye hus. Og så selvfølgelig sprossevinduerne…

Måske husker du fra vores tidligere artikler fra Sandy’s hus, at hun og vores byggerådgiver ikke var helt enige om valget af vinduer. Argumentet imod var, at de var upraktiske at pudse, men Sandy holdt fast i sit ønske om, at personligheden var vigtigere.

Og helt ærligt: De sprossevinduer gør altså noget godt for rummet.

Køkkenet er husets hjerte

Midt i huset ligger husets køkken/alrum. “Alle veje fører til Rom”, siger man, men i Sandy’s hus fører alle veje til alrummet. Det bliver helt naturligt et samlingspunkt for Sandy og hendes tre døtre. Den store ø i køkkenet har ikke bare god plads til madlavningen, men også to siddepladser med stik til computeren, hvor pigerne kan sidde med morgenmaden eller lektierne

Køkkenløsningen er som skabt til sprossevinduerne, og understreger den varme og personlige stil, der er valgt hele vejen gennem huset. I det tomme rum kan det være svært at forestille sig, hvordan løsningen kommer til at se ud, når det er færdigt, men hvis du, kære læser, kan ”nøjes” med en tegning, så kan du danne dig et indtryk her:

Stue med smukkeste lysindfald

Husets stue ligger i en sydvendt vinkel på huset. Herfra er der direkte adgang til husets uderum. I de to ”kroge” der dannes på hver side af stuen skal der nemlig laves en stor terrasse hele vejen rundt om stuen. Der er udgang fra stuen på alle tre sider: Øst mod terrassens ”morgen-krog”, syd mod den store have og vest mod terrassens ”eftermiddags-krog”, hvortil der også er adgang fra køkkenet.
Læg mærke til hvordan stuen nærmest kalder på én, fordi solen får hele rummet til at lyse op.

Nu skal haven gøres klar

Rundt om huset, i de små lækroge, står allerede havemøbler og krukker med blomster. Ja, faktisk havde Sandy sat de første frugttræer på grunden, inden vi overhovedet fik sat fundamentet. Der er ingen tvivl om, at haven kommer til at spille en stor rolle for familien.

Sammen med familien flytter også en mindre flok høns, der skal bo i et hønsehus i haven. “Det er hyggeligt med høns i haven, og det er lækkert at kunne få friske æg. Og når de ikke længere lægger æg, så skal vi have tarteletter og hønsekødssuppe”, griner Sandy. “Nu skal vi allerførst have haven gjort klar. Om lidt kommer min far med en traktor, og så skal vi have flyttet jord og sand på grunden, og så skal vi i gang med at lægge fliser. Ja, og der er jo også lige en garage, jeg skal have bygget.”

Fra Alterna-Hus til et Sandy Hjem.

I dag overrækker vi de resterende nøgler til Sandy og pigerne. De har haft en nøgle til huset lige siden der kom en dør i, så de har kunnet komme og gå, som de havde lyst til. Nu har hverken vi eller håndværkerne længere brug for nøglerne, så nu er vi rykket ud, og familien skal rykke ind.

Heldigvis har Sandy allerede lovet os, at vi må kigge forbi om nogle måneder, når de er kommet på plads og hun har været i gang i haven.

Vi glæder os til at se, hvordan hun gør det Alterna Hus, vi har skabt sammen, til sit helt eget Sandy-hjem.

Længere nede på siden kan du se flere billeder fra huset.

Drømmer du også om den helt perfekte bolig?

Hos Alterna Huse bygger vi årligt mellem 30 og 40 individuelle hjem i Syd- og Sønderjylland og vi vil glæde os over, at få lov til at hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme.

Tag kontakt til os, og lad os få en snak om, hvad der skal til, for at skabe de helt perfekte rammer omkring det liv, du og din familie lever. Når du besøger os, kan du samtidig se vores store showroom.

Gitte og Steen

Gitte og Steen

Velkommen indenfor hos Gitte & Steen. De har bygget deres nye hus med det formål at have tid...

Tillykke med huset

Tillykke med huset

Endelig kom dagen for Sandy og døtrene. Solen skinner fra en smuk, blå forårshimmel.Flaget står i...

Huset på Als

Huset på Als

Kan man bygge et hus som ung og helt uerfaren? Ja, det kan man! I hvert fald hvis du spørger...