Kan man bygge et hus som ung og helt uerfaren? 

Ja, det kan man! I hvert fald hvis du spørger Cecilie Madden og Jens Christian Moltke-Leth i Hørup, Sydals.

Vi er budt til en kop kaffe i huset på Als for at se huset, efter det unge par er rykket ind.

De har boet i huset siden forsommeren, hverdagen er nu flyttet med ind, og vi glæder os til at høre om hvordan det er, i en alder af 28 og 29 år, at have bygget sit drømmehus.

Vi ville egentlig bare købe et hus…

Da det unge par besluttede sig for at rykke fra lejlighed til eget hus, ville de egentlig bare købe et hus, men kunne ikke finde noget der levede op til ønskerne.

“Vi var meget skarpe på, hvad vi gerne ville have, og det kunne vi ikke finde. Så vi gik i gang med at kigge på nyt hus. Vi var dog usikre på, om det var en god ide, for vi havde jo overhovedet ingen erfaring. Derfor allierede vi os med en byggesagkyndig. Det var også ham, der anbefalede os at bygge med Alterna Huse”, fortæller Cecilie

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der er tænkt på alt i huset

“Vores primære ønske til huset har været at indretningen skulle skabe et naturligt samlingspunkt. I den ene ende ligger alle børneværelserne, det ene badeværelse og husets entre, hvor der er gjort plads til at tørre tøj. I husets modsatte ende ligger en separat voksenafdeling med et rummeligt soveværelse, badeværelse, walk-in og husets stue” fortæller Cecilie og Jens Christian.

Og så er der køkken/alrummet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Plads til at samles

Det store lyse rum er skabt til at samles. Der er plads til et stort spisebord, som kan udvides til at rumme hele familien, når de kommer på besøg fra rundt omkring i landet. Fra haven og det store ovenlysvindue vælder lyset ned, og bader rummet i et blødt lys, selvom den mørke januardag er ved at gå på hæld.

“Selv når det bare er os, så er det her vi mødes, når vi kommer hjem fra arbejde. Så sætter vi os sammen i alkoven. Vi har fået den gjort ekstra dyb, så der er plads til os begge, og vi har faktisk også brugt den som en ekstra soveplads til gæster”, fortæller Cecilie.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Indbygget viktualierum

Et af ønskerne til køkkenet var, at der skulle være et viktualierum. “Egentlig havde vi forestillet os et stort viktualierum, men da vi så denne løsning med viktualierummet gemt bag en skabslåge, var det dét vi ville. Der er plads til det, der skal være plads til, og lidt mere”.

(Artiklen fortsætter under billedet)

“Hey Google…”

Fra køkkenet går vi ind i stuen. Sollyset er efterhånden forsvundet udenfor, og der er lidt mørkt.

“Kan du huske alle de kontakter, vi ville have placeret i hjørnerne?” Spørger Cecilie, og peger op i hjørnet, hvor der nu sidder en lille diskret højtaler. “Hey Google… Tænd lyset!” fortsætter hun og rundt om i stuen tændes små lamper, som lægger en stemningsfuld belysning omkring den bløde sofa, hvor parret sidder med deres kaffe.

Vi har tænkt på alt, også de behov som kan komme i fremtiden. Vi har fravalgt internetstik i værelserne, men der er gjort klar til det. Vi vidste, at vi gerne ville have en vis grad af “Intelligent Hjem”, og derfor fik vi placeret strømstik i udvalgte hjørner for at vi kunne sætte stemmestyrede højtalere op.

“Vi tænker også at vi på et tidspunkt skal have en elbil. Det har vi tænkt ind i husets eltavle, så vi uden problemer kan installere en oplader”, fortæller Jens Christian.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Følg med i næste artikel

I den næste artikel går vi lidt mere i detaljer omkring, hvordan parret fik råd til at bygge deres drømmehus, og hvordan de brugte byggeprocessen til at indhente den erfaring, de synes de manglede fra starten.

Hvis du allerede nu vil se flere billeder fra huset, kan du hoppe over på Instagram og tage et kig på de lækre detaljer i profilen @huset.paa.als

 

Sådan ser husets grundplan ud

Gitte og Steen

Gitte og Steen

Velkommen indenfor hos Gitte & Steen. De har bygget deres nye hus med det formål at have tid...

Tillykke med huset

Tillykke med huset

Endelig kom dagen for Sandy og døtrene. Solen skinner fra en smuk, blå forårshimmel.Flaget står i...

Plads til liv

Plads til liv

Der skal være plads til liv, fællesskab og masser af opbevaring. Det var blot nogle af Sandy's...