Hvad er hemmeligheden bag at have det samme job i 25 år? 

“At man lader være med at sige op!”

Svaret falder promte, efterfulgt af et skælmsk smil. Det er et rigtigt ”Jens-Peder-svar”. Velvalgte, velmente og ikke alt for mange ord.

Hos Alterna Huse har vi haft 25 år til at lære Jens Peder at kende.

Vi kender hans humor, og ved, hvad der gemmer sig bag det skælmske smil. Derfor vil vi gerne have lov at præsentere Jer for en mand, som spiller en meget vigtig rolle, både for vores team og – i særdeleshed – for vores kunder.

“Grunden under kundernes fødder”

Som flisemurer er det Jens Peders arbejde, der hver dag udgør ”grunden under vores kunders fødder”. I hvert fald, hvis de har valgt flise- eller klinkegulv. Og spørger man Jens Peder, så har kunderne i langt de fleste tilfælde valgt et praktisk flisegulv.

”De ved godt, hvad der er moderigtigt og smart – men de vælger næsten altid den praktiske løsning.”

Valget af fliser sker oftest tidligt i processen, når kunderne besøger byggerådgiverne i udstillingen i Rødekro. Gulvet i huset er et vigtigt valg, og det er ret typisk, at det endelige valg afspejler, hvordan livet og hverdagen er i virkeligheden. Ikke hvordan det er i boligmagasinerne.

Lader altid kunden vælge

”Hvis nu jeg var kunde, og bad dig vælge den perfekte flise, hvad ville du så vælge?”

”Du får mig ikke til at vælge for dig” siger Jens Peder med et smil. ”Fortæl mig, hvad du selv havde tænkt, så hjælper jeg”.

Valget falder på en lys, naturlig flise. Sandfarvet med en let ruflet overflade.

”Så vil jeg anbefale dig, at du vælger den der er lidt mørkere. Så kan du ikke se, hvis der ligger et par krummer eller et mørkt hår.”

Ingen tvivl om, at Jens Peder kan læse sine kunder. Her har han læst, at kunden godt kan lide at det ser ordentligt ud, men ikke har lyst til at bruge mere tid end højst nødvendigt med støvsugeren.

Der er heller ingen tvivl om, at han kender sine fliser. For nu kommer ordene af sig selv, mens han går rundt og rører ved fliserne, og fortæller om kanter, overflader og fuger. I korte sætninger, vel at mærke, men de kommer af sig selv.

Kan mørtel blive for akademisk?

Der sker meget over 25 år i én branche. Hvilken forandring har du lagt mest mærke til?

”At mørtel er blevet akademisk”. Igen et Jens-Peder-svar.

Håndværket er blevet meget bogligt. Det er på nogle områder godt, men det kan også blive for analyseret. Ofte holder byggerier, fra dengang hvor mørtel var mørtel bedre end i dag, hvor det hele skal kunne måles og vejes, før det kan bruges. Man skal ikke underkende værdien af godt håndværk.

Kom så med den… Hvad er hemmeligheden?

Når du siger, at hemmeligheden bag det, at have et job i 25 år er ”ikke at sige op”, hvad er så årsagen til, at du ikke har gjort det?

”Vi har en høj grad af frihed i vores arbejde. Der er en tidsplan, men den er tilrettelagt, så vi har god tid. Som team er vi gode til at hjælpe hinanden gennem de forskellige etaper i byggeprocessen. Så hemmeligheden er nok, at her er godt at være. Det må det være… Ellers ville der nok ikke være så mange i teamet, der har været her over 10 år.”

Græsset er sjældent grønnere på den anden side

Jens Peder blev murer ved et tilfælde. Det var ikke en drengedrøm eller et familiehåndværk.

”Jeg skulle jo lave noget, da jeg var færdig som soldat. At mure føltes naturligt. Så gik jeg i lære”. Ikke så meget pjat. Som altid.

Har du aldrig haft lyst til at prøve noget andet?

”Græsset er sjældent grønnere på den anden side. Det kan se sådan ud, men det er kun indtil man står derovre.”

Det er vi glade for, her hos Alterna Huse. Det betyder nemlig, at Jens Peder er blevet her i folden hos os, og at vi hver dag har glæden af at arbejde sammen med en bundsolid kollega.

Hvad laver du egentlig, når du ikke lægger fliser?

”Jeg cykler og spiller badminton. Før spillede jeg fodbold, men jeg har fået en knæskade.”

Af at ligge på knæ og lægge fliser?

”Nej! Af at spille fodbold….”.

Glenn sean Mitchell
Glenn sean Mitchell
Tillykke til Camilla

Tillykke til Camilla

Jeg tager gerne 15 år mere. Sådan siger Camilla, der tirsdag d. 1. marts fejrede jubilæum. I 15 år...