Byggeprocessen

Sådan foregår processen

Når du bygger hus, er det et spørgsmål om at kunne holde mange bolde i luften på én gang. For den enkelte bygherre kan det virke uoverskueligt, men vi har gjort det i rigtig mange år. Og derfor hjælper vi med at holde overblik over, hvilke processer du skal igennem undervejs.

Nedenfor finder du et overblik over de forskellige processer, byggeriet er delt ind i fra start til slut.

1. Husets DNA skal på plads

Byggeprocessen starter med nogle få, men grundlæggende valg – og mest centralt er valget af planløsning. Planløsningen er husets DNA, fordi den viser, hvordan huset skal fungere i hverdagen, samt hvilke rum du lægger mest vægt på. Vi skal også finde den helt rigtige placering af dit hus på byggegrunden, så solindfald, udsigt, have m.m. bliver optimalt.

Samtidig opstiller vi et byggebudget, som du kan bruge til godkendelse i banken og kreditinstitut.

2. Skriv under på entreprisekontrakt
Efter skitseprojekteringen og byggebudgettet er godkendt, laver vi en entreprisekontrakt på byggeriet. En entreprisekontrakt er en kontrakt mellem bygherre og entreprenør.

Når entreprisekontrakten er underskrevet, sender vi byggeansøgningen inkl. de nødvendige myndighedstegninger, energiberegninger mv. til kommunen.

3. Vælg materialer
Imens kommunen behandler ansøgningen, vælger du de endelige materialer – så byggeriet er klar til at gå i gang, når byggetilladelsen foreligger.

Tag, mursten, døre og vinduer, gulvbelægning, inventar, energikilde, ventilation, armaturer osv. Alt dette skal du tage stilling til og vælge. Heldigvis kan du se og føle langt de fleste materialer hos os i vores showroom, i vores udstillingshus eller hos vore samarbejdspartnere. Det letter hele processen, når du til sidst skiver under på den endelige materialebeskrivelse. Så snart materialebeskrivelsen er på plads, udfærdiger vi de endelige byggetegninger, som du skal godkende og skriver under på.

4. Opstartsmøde
Alt imens du godkender materialebeskrivelse og tegninger, skulle byggetilladelsen gerne være klar fra kommunen. Vi indkalder herefter til et opstartsmøde, hvor vi gennemgår projektet med vores tilsynsførende på byggerierne.

Her aftaler vi det videre forløb mht. byggemøder, og vi gennemgår nøje de enkelte detaljer vedr. huset.

5. Byggeriet går i gang

Alt imens du godkender materialebeskrivelse og tegninger, skulle byggetilladelsen gerne være klar fra kommunen. Vi indkalder herefter til et opstartsmøde, hvor vi gennemgår projektet med vores tilsynsførende på byggerierne.

Her aftaler vi det videre forløb mht. byggemøder, og vi gennemgår nøje de enkelte detaljer vedr. huset.

6. Velkommen hjem

Ca. 14 dage før huset er klar til endelig aflevering, laver vi det, vi kalder første aflevering. Her gennemgår du sammen med vores tilsynsførende, hvad vi mangler at færdiggøre til den endelige aflevering.

På selve afleveringsdagen gennemgår vi endnu engang huset, og du får udleveret den afleveringsmappe, som følger med. Samtidig forfalder den sidste del af købesummen, og du modtager den rigtige nøgle til drømmehuset.

Lovpligtig byggeskadeforsikring

Alle vore bygherrer bliver automatisk dækket af en entrepriseforsikring (allrisk forsikring gennem Sønderjysk Forsikring) samt den lovpligtige byggeskadeforsikring gennem Topdanmark.

Entrepriseforsikringen dækker alt det, vi leverer og monterer inkl. tyveri og brand i hele byggeperioden.

Byggeskadeforsikringen dækker op til 10 år efter indflytningsdato.

Din sikkerhed ved at bygge med alterna huse

Når du bygger med os, er du sikret ved, at følgende altid er inkluderet i entreprisen:

  • Tegninger og byggeansøgning til kommunen
  • Energiberegning
  • Energimærkning (lovpligtig)
  • Statiske beregninger fra rådgivende ingeniører
  • Trykprøve
  • Afsætningsattest
  • Geoteknisk jordbundsrapport
  • Byggeskadeforsikring (lovpligtig)

Betaling ved indflytning

I alterna huse har vi en sund økonomi, og derfor kan vi tilbyde, at du først skal betale ved indflytning. Du betaler kr. 75.000,- når kontrakten er underskrevet, og resten når huset er klar til aflevering.

Vore håndværkere

Vi benytter egne håndværkere samt samarbejder med et fast team af leverandører. Det er med til,at vi altid kan fastholde den samme høje kvalitet overfor vores kunder.

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe dig med at realisere din drøm om en ny bolig.
Kontakt os – ganske uforpligtende – hvis du har spørgsmål, eller vil høre om mulighederne for pakkeløsninger, der kan give dig endnu mere hus for pengene.

Skånevej 19, 6230 Rødekro