To familier blev til én kernefamilie
Det er ikke en nem opgave at forene to familier, og især ikke når familierne hver især kommer fra Sjælland og Jylland. Drømmen om en ny kernefamilie var mere levende end nogensinde for det forelskede par, Lina Elikofer og Thomas Lund. Med deres nybyggede Alterna hus er hele familien endelig samlet.
Parret har i dag (2017) været kærester i 4,5 år. Lina er oprindeligt fra Sjælland, men da parret faldt for hinanden i 2013, valgte hun at flytte til Jylland sammen med Thomas. De har begge børn fra tidligere ægteskaber: Thomas har to børn, og Lina har et barn.
Drømmen er gået i opfyldelse
Lina og Thomas’ drøm er gået i opfyldelse, for deres drømmehus i Vejle har forenet de to familier til en ny kernefamilie. Det var vigtigt at finde et hus, hvor der var plads til hele familien. Inden de flyttede ind i huset, boede hele familien i en lille lejlighed. Og der var lidt trængt.
I Lina og Thomas’ nybyggede villa i Vejle er der endelig blevet plads til hele familien. Huset er 236 kvm stort, indeholder 4 børneværelser og et multirum, 2 badeværelser og gæstetoilet, bryggers, kontor, soveværelse og walk-in closet, viktualierum, et stort køkken/alrum og en stue.
Lina og Thomas’ søgen efter et nyt hus begyndte nærmest den dag, de blev kærester. De overvejede i starten at købe et hus, men husene på markedet opfyldte ikke behovet for en forenet børnefamilie.
– Ingen huse havde 3 børneværelser. Og derfor tog vi hurtigt beslutningen om, at vi ville bygge vores eget hus, fortæller Thomas.
Og når man bygger et nyt hus fra bunden af, så får man jo et hus tilpasset ens egne behov.
– Vi har jo fået det, lige som vi ville have det, griner Lina.
Privatliv til både voksne og børn
Den vigtigste ’funktion’ huset har fået, er en opdelt børne- og voksenafdeling. Husets ene side er børneafdelingen, hvor alle børn har hver deres værelse. I samme afdeling har børnene fået deres helt egen stue, et multirum – hvor de samles og kan have venner på besøg i ro og mag.
For parret var det vigtigt, at både børn og voksne kan lukke af, når behovet er der.
– Lige nu er børnene 10, 11 og 13 år. De er stadig ’små’. Men lige om lidt er de i den alder, hvor de holder fester. Vi skal ikke forstyrre hinanden. Derfor har de også fået deres egen indgang, fortæller Thomas.
Køkken/alrummet er familiens samlingsrum og skaber gode sociale rammer til hygge. I starten var parret bange for, at der ikke var plads nok, når familien vil samles. Men der tog de fejl.
– Vi griner stadig af, at vi troede, at der ikke var plads til spisebordet. Men vi kan faktisk have 16 mennesker til spisning uden problemer, siger Lina.
I husets højre side ligger voksenafdelingen, hvor Lina og Thomas har soveværelse, deres eget badeværelse og et walk-in closet.
Alle scenarier er tænkt igennem, da de byggede huset. Hele huset er blevet opført, så det er nemt og funktionelt for familien.
Murstensvæggen fungerer som en rumdeler, der deler stuen og køkken/alrummet op.
Parret har indbyggede skabe i køkken/alrummet. Så slipper de for at tørre støv af ovenpå skabene.
Børnene har deres egen stue/multirum, hvor de kan lege, spille spil eller hygge med deres venner.
Familien kan komme direkte til terrassen fra stuen.
Lina og Thomas kan gå direkte ind i deres walk-in fra badeværelset.
Der er også en praktisk dør fra bryggers til walk-in closet. Så når parret har vasket tøj, tørret det og lagt det sammen, kan de lægge tøjet direkte på plads, uden at skulle gennem hele huset.
Parrets soveværelse.
Hos familien Elikofer og Lund er der to indgange. En til børnene – og en til Lina og Thomas. Børnene benytter sig naturligvis også af hovedindgangen.