Sune: Der skulle være lidt lir

Sune, Pernille og Emilie - Alterna Huse

Pernille Nissen og Sune Davidsen fra Vojens har i dag (2017) været kærester i 11 år. Sammen har de datteren Emilie.

Hvordan et Alterna hus gjorde, at Sunes hobby gik fra at være sommer- til helårshobby

Sune Davidsen, kærester med Pernille Nissen og far til lille Emilie, har indtil for et år siden dyrket sin hobby som “reparatør” i garagen – men kun om sommeren. I dag finder du ham i eget værksted hele året rundt.

Da Sune og Pernille begyndte at planlægge drømmehuset, lagde de særligt vægt på garagen, der også skulle fungere som et værksted.

Sunes hobby er noget helt særligt. Han elsker at udbedre skader eller funktionsfejl ved maskiner og reparere dem til en fejlfri tilstand.

– Jeg kan sagtens finde på at købe en softicemaskine og bruge hele weekenden på at reparere den, fortæller Sune.

Inden kæresteparret byggede deres smukke lavenergihus i Vojens, boede de i et gammelt hus, der var lejet. Det satte nogle naturlige begrænsninger for Sune, når han ville dyrke sin hobby.

– I det gamle hus havde jeg et lille værksted, men det var ikke stort nok – der var ikke plads nok i garagen. Og der var heller ikke isoleret. Om vinteren var der for koldt til at være i værkstedet, og jeg kunne heller ikke have mine ting stående der ude. Vi drømte om et nyt hus, skræddersyet til vores behov. Og hvor der er plads til lir, fortæller Sune.

Hobbyen startede som barn

Sunes interesse for at reparere maskiner startede allerede som barn. Forældrene havde en garage, hvor Sune også brugte meget af sin fritid. Men dengang reparerede han mest knallerter. Med årene udviklede hobbyen sig til maskiner, som f.eks. softice- eller isterningmaskiner.

I dag har Sune sit helt eget værksted i garagen, der er godt isoleret. Nu sætter sæsonen og vejret ingen begrænsninger for, hvornår han har lyst til at dyrke sin hobby.

Garagen er ikke kun til Sunes glæde. Pernille og datteren Emilie nyder også, at de kan komme tørskoet ind i huset igennem garagen.

Planen har altid været at bygge nyt

Sune har længe drømt om eget værksted og Pernille om stort walk-in. Kæresteparret har altid vidst, at de ville bygge nyt – også da de flyttede ind i det lejede hus.

Spørgsmålet var aldrig, om de ville bygge – men hvornår de ville bygge. Sune købte grunden tilbage i 2010, og lige siden har parret sparret op til drømmehuset. Da Pernille blev gravid, begyndte de mere og mere at tænke på, at de manglede et hus med mere plads, og som var skræddersyet til deres egne ønsker og behov. I 2016 gik deres drøm endelig i opfyldelse.

Sune og Pernille

Sune arbejder til daglig med køleteknik og kører service på køl- og fryseanlæg. Og Pernille arbejder som social- og sundhedsassistent på et dement plejecenter i Haderslev.

Sune og Pernilles Alterna hus

Det nye hus er 170 kvm. Det er, ifølge kæresteparret, en stor forandring i forhold til, at det gamle hus kun var 110 kvm stort.

Sune og Pernille - garage

Med god plads og isolation bliver garagen også brugt til at holde fødselsdagsfester.

Sune og Pernille - funktionelt hus

Huset er indrettet funktionelt. Det var en prioritet for kæresteparret at udnytte pladsen, så der ikke var noget spildplads i huset.

Sune og Pernille - opdelt børne- og voksenafdeling

Kæresteparret har bygget huset således, at de har en opdelt voksen- og børneafdeling. For når datteren Emilie bliver teenager, bliver det nemt at lukke af, når hun har gæster på besøg.

Sune, Pernille og Emilie

Selvom garagen er populær, er køkken/alrummet, ifølge parret, familiens yndlingsrum. Der er åbent, lyst og højt til loftet. Og med en ø i køkkenet kan familien ikke være andet end glad for at lave mad i køkkenet.

Øen i køkkenet

Øen i køkkenet er et hit, især når kæresteparret får gæster eller holder fest.

Walk in

Som enhver kvindes, var det også Pernilles drøm at få et walk-in, hvor der er plads til sko og kjoler. Hendes store ønske er nu opfyldt.

Emilies værelse

Emilies værelse har en god størrelse på 13 kvm.

Slidestærke gulve

Pernille og Sune har lagt vægt på materialer af god kvalitet i huset. De har f.eks. valgt slidestærke gulve.

Seneste indlæg

Kategorier