Det skal være et rigtigt Sandy-hus

“Huset kommer ikke til at ligne de andre på vejen. De andre huse er flotte, men dét her skal være et Sandy-hus.”

Sådan fortalte Sandy, da vi var med hende ude og besøge byggegrunden i Christiansfeld.

“Jeg har taget al min erfaring fra tidligere hjem, og kigget på, hvad der var godt og hvad der var mindre godt. Så har jeg forholdt mig til det, i forhold til mine egne ønsker og drømme om det perfekte hjem til mig og pigerne. Det var vist lidt en udfordring for Christian, min byggerådgiver. Han var rigtigt god til at rådgive mig undervejs, og han har hjulpet mig meget. Men han har også fået modstand, for der var bare nogle ting, jeg ikke ville gå på kompromis med.”

Hvilke særlige ønsker havde du?

Jeg ville have sprossevinduer og masser af praktisk plads. Skabsplads. Og et Amerikaner-køleskab.

Huset set med Christians øjne

Vi har taget en snak med Christian, der har været Sandys rådgiver helt fra første møde i udstillingshuset i Haderslev.

“Vi gik en tur rundt i udstillingshuset, så Sandy kunne se de mange muligheder. Herefter tog vi videre til showroom’et i Rødekro, så hun kunne få et overblik over alle de andre muligheder for sten, gulvbelægninger, inventar osv. 

Du kan se vores udstillingshus her. 

Sandy er egenrådig og hun ved hvad hun vil have. Hun har set mulighederne, så har hun lavet research på egen hånd, hvorefter hun har ringet og fortalt mig om det endelig valg. Der er ikke mange standardløsninger.

Har det været en udfordring?

“Ja, men på en god måde. Det har været spændende at skulle finde de rigtige løsninger. Det er blevet en rigtig god løsning og det bliver et meget personligt hus.”

Er der løsninger, der har udfordret dig mere end andre?

“JA!” Christian griner. “Vinduerne og køleskabet.” 

Før Christian kom til Alterna Huse, arbejdede han i køkkenbranchen. Han er skarp til at rådgive om alle husets mange funktioner og finesser, men køkkenet har han lidt en forkærlighed for. Vi er ikke i tvivl om, at ønsket om et amerikaner-køleskab har udfordret ham lidt.

“Køleskabet har ikke standardmål og der kan ikke laves fronter, der matcher resten af køkkenet. Vi skulle endda indtænke en dobbelt havedør for at kunne få køleskabet ind i huset. Jeg har også forsøgt at udfordre Sandy på hendes valg af vinduer med sprosser. Sprosser har betydning for energiberegningerne, og vinduerne er dyre. Og super upraktiske at pudse. Det synes jeg er gode argumenter.”

Hvem vandt diskussionen? 

“Sandy!” Griner Christian.

Hvad vil du fremhæve ved huset, som du synes er noget særligt?

Her er Christian ikke i tvivl: “Walk in Closet i pigernes værelser. Det er fedt! Der er virkelig tænkt på praktisk plads og opbevaring i huset. Bryggerset er også meget stort. Der er virkelig plads til alt det, et bryggers skal kunne rumme. Det er en lækker planløsning. Også det store multirum med adgang til de tre børneværelser. Det bliver de glade for. Nu har pigerne et fælles rum, og når de bliver større er der masser af plads. Og når de engang flytter hjemmefra, er det en helt separat gæsteafdeling.”

Seneste indlæg

Kategorier