Endelig er det nemt for Randi og Martin at passe virksomhed og familie

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Randi og Martin bor i Toftlund med deres to børn, Tobias på 7 og Victoria på 10.

For de fleste mennesker er køkken/alrummet det centrale rum i huset. Men sådan forholder det sig ikke helt hos familien Søndergaard. Hjemme hos Randi og Martin er kontoret højt prioriteret.

Randi og Martin er, som mange andre, to travle mennesker. De er medejere af virksomheden Profound Actives Europe, hvor de sælger råvarer til kosttilskud og lægemidler. Livet som selvstændig er privilegeret på mange måder. Og de har ikke noget imod at arbejde mange timer om ugen – men når man også har to børn, er ens tid kostbar.

Brugte 3 år på at renovere på fuldtid

Inden Randi og Martin flyttede ind i det smukke, nybyggede længehus i Toftlund, boede de 10 år på en bondegård i samme område.

Bondegården krævede en kærlig hånd og derfor også mange timers sved og tårer. Ja, et konstant vedligeholdelsesarbejde.

– Hvis vi skulle regne timerne sammen, tør jeg godt vove at påstå, at vi har brugt 3 års fuldtidsarbejde – uden for vores job – på at renovere og vedligeholde bondegården. Det var ikke sådan, vi ville leve vores liv. Det er ekstremt mange timer, når man i forvejen arbejder meget. Det var simpelthen så hårdt. Hele vores liv var jo fyldt op med det… Vores aftener og weekender, fortæller Randi.

Parret renoverede alt ved huset helt selv – i hvert fald alt, der kunne laves selv. Ifølge Randi og Martin bliver man aldrig færdig med at renovere. Randi fortæller:

– Når du så endelig er færdig, så har det taget så lang tid – at inden du er huset igennem hele huset, skal du starte forfra et andet sted. Der var altid noget, der skulle renoveres og repareres, fordi det ikke var nyt.

Parret kunne ikke få arbejde- og familieliv til at gå op. Der var ingen balance. Og når Randi og Martin endelig var hjemme, ville de gerne bruge tiden på at hygge med deres børn. Men ifølge dem gik det hele bare op i renovering og reparationer.

Københavns hovedbanegård på badeværelset om morgenen

Kontoret i parrets gamle hjem lå i en anden bygning. Og det betød, at når de arbejdede sent om aftenen, var de langt væk fra børnene.

Det var heller ikke nemt med badeværelserne – familien havde et badeværelse og et toilet. Men toilettet blev sjældent brugt, fordi det lå i den anden ende af huset, hvor familien sjældent opholdte sig.

– Man følte, at det var Københavns Hovedbanegård på badeværelset om morgenen. Det var helt åndssvagt, fortæller Randi.

Det var også en udfordring, når der skulle vaskes tøj. Det skulle ske i den anden bygning.

– Vi var gode til at sætte vasketøjet over, men vi var ikke så gode til at hente det i tide. Og så måtte vi jo vaske det igen. Det fungerede bare ikke. Huset var ikke indrettet, så det fungerede for os, fortæller parret.

Og det var for at komme til byen og få indrettet huset efter de funktioner, parret havde brug for, at Randi og Martin tog beslutningen om at bygge et nyt hus.

Mere tid til både arbejde- og familieliv

I dag nyder parret at fritiden kan give balance. For nu har de tid til både arbejde og familie, selvom de altid er på farten, både med arbejde og nu også med fritid. Husets indretning har gjort deres hverdag nemmere.

Randi og Martin har lagt stor vægt på placeringen af kontoret i det nye hus, som skulle være helt central. Det betyder nu, at de kan være mere til stede for børnene.

– Når vi arbejder hjemme kan vi sidde og arbejde om morgenen, indtil børnene vågner. Og når de vågner, kommer de og siger godmorgen – og så spiser vi morgenmad. Når børnene er i skole, kører vi på kontoret eller arbejder videre. Og til arbejdstids ophør bruger vi tid sammen med børnene, spiser aftensmad og putter dem i seng – og så fortsætter vi med arbejdet. Det er blevet nemmere at passe både arbejde og familie, fortæller Martin.

Det er også blevet nemmere med at komme til på badeværelset for parret, fordi de har nu deres eget badeværelse ved soveværelset og børnene har deres eget badeværelse i børneafdelingen.

De huslige pligter er tænkt med i indretningen. For de har lavet bryggers ved indgangen i huset. Og selve rengøringen af huset tager kun to timer.

– Det er en stor forskel. Før kunne vi bruge en hel weekend på at gøre rent – og det var stadig ikke grundigt. I dag bruger vi blot to effektive timer på grundig rengøring. Det giver os mere tid til børnene. Det er så dejligt.

Familien Søndergaard er i dag glade og har fået mere tid til hinanden. Og selvom det smukke længehus er mindre end bondegården, sidder parret med følelsen, at de har fået mere plads – den gode indretning af huset har gjort, at deres ting har fået en plads.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Familien Søndergaards nye hus er 167 kvm, med garage på 60 kvm.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Randi og Martin har fået et kontor midt i huset. Ifølge parret kunne det ikke have været bedre, for nu er de stadig en del af familien, når de arbejder. Fra kontoret kan de høre børnene, når de leger og er stadig tilgængelige.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Kontoret har fået en central plads i huset – for det er det, parret lever af. Randi og Martin har fået to hæve sænke-skriveborde i kontoret. ”Det er mange timer, vi bruger i kontoret. Derfor var det en prioritering for os at få ordentlige arbejdspladser”, fortæller parret.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Parret har fået en børne- og voksenafdeling i huset. Alligevel er børnene tættere på dem end før. Nu leger de på værelserne – og parret føler, at de stadig er sammen med børnene, selvom de ikke sidder i samme rum.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Det nye hus er nyt, enkelt og det bedste af alt: der er intet at vedligeholde de næste mange år. Det giver parret en hel anden frihed, end de har været vant til.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Randi er meget lydfølsom og bryder sig ikke om når det støjer og runger. Derfor er det med gode grunde, at der er troldtekt lofter i hele huset og korkgulv i stuen – det minimerer støjgener.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Familien er glade for deres skabe centralt placeret i køkkenet. De bor jo tæt på grænsen, så de handler altid stort ind. Før var deres madvarer i en anden bygning – og derfor endte de altid med at købe madvarer, som de i forvejen havde. Det slipper de for nu, hvor de har overblik over deres indkøb.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Parret er også glade for deres walk in. Det er nemt for parret at vælge det helt rigtige sæt tøj til dagens anledning. ”Det er overskueligt. Det hele er jo åbent, og derfor kan jeg nemt se, hvad jeg har af tøj. Nu undgår vi, at gå i det samme tøj, der ligger øverst hver eneste gang – som man typisk gør, når man har et almindeligt tøjskab”, griner parret.

Familien Søndergaard - Alterna Huse

Garagen er et hit blandt familien Søndergaard. ”Det er fedt der ikke kommer sne i højhælene – fordi der er direkte indgang til huset fra garagen” siger Randi – og det er nemt at tømme bilen efter indkøb.

Seneste indlæg

Kategorier