Sådan ledte ønsket om en større bolig til hele fem husbyggerier på 20 år

Sidder I i en situation, hvor I har brug for mere plads, eller måske søger I bare en forandring? Så er I ikke de eneste.

Helle og Knud Erik stod i præcis samme situation i 1994, 1996, 1998, 2006 og 2014. Ja, du læste rigtigt – tre gange oplevede de at skulle bruge ekstra plads grundet familieforøgelser og to gange mere, fordi de følte et behov for forandring.

Det førte til en periode på 20 år, hvor de formåede at bygge fem forskellige huse med Alterna Huse.

Købe eller bygge?

Hvis I går med drømmen om at flytte til et nyt hus, kan tanken om at bygge et hus fra bunden lyde overvældende. Men for Helle og Knud Erik, var det et logisk valg:

– ”Vi fandt ud af, at det var sådan set lige så “billigt”, som at købe et færdigt hus, men vi kunne jo så også samtidig få det, som vi ville have det”.

Som førstegangshusbyggere undersøgte Helle og Knud Erik selvfølgelig markedet for byggefirmaer for at se, hvad de enkelte kunne tilbyde. Efter grundige sammenligneringer af de indhentede tilbud, blev de dog enige om, at det var Alterna Huse, som skulle stå for at danne rammerne for deres nye hjem.

Helle og Knud Erik var bekendt med Alterna Huses gode ry og omdømme, men alligevel var de spændte på at se, om firmaet nu også kunne leve op til forventningerne og levere ordentlig kvalitet:

– ”Vi mødte tidligere kunder for at høre deres mening om Alterna huse – og der var ikke andet end ros fra dem, og så var kvaliteten også i top! ”.

Således gik der ikke længe, før kontrakten på et vinkelhus på 131m2 blev underskrevet .

Behov for flere værelser

Året blev 1996, hvor parret igen måtte på jagt efter flere kvadratmeter, da de ventede deres andet barn. Denne gang vidste de, at de ville bygge selv, og det var selvfølgelig Alterna Huse, som skulle stå for projektet:

– ”Der var jo ikke noget at sætte en finger på ved det første”.

Det førte til et lækkert vinkelhus på 148m2.

Ikke mere end to år senere ramte behovet for et ekstra værelse igen, da Helle ventede parrets tredje barn. Trods tilbud fra andre byggefirmaer, valgte de igen Alterna Huse:

– ”Vi vidste jo, at kvaliteten og servicen var i særklasse”.

Således blev Helle og Knud Erik i 1999 ejere at et funktionelt vinkelhus på 162m2, som opfyldte familiens behov for ekstra plads.

Forandring fryder

Som årene gik begyndte det igen at krible i fingrene efter forandringer. Da året sagde 2006 besluttede Helle og Knud Erik derfor, at nu skulle der altså ske noget nyt.

Ikke langt fra, hvor de boede blev der sat nogle grunde til salg, og så gik der ikke længe, før vinkelhuset blev sat til salg.

Trods stor tilfredshed med vinkelhusets funktionalitet og udseende, mente Knud Erik, at de denne gang skulle bygge et knækhus. Således begav han sig straks i gang med at tegne et knækhus, der bestod af tre værelser, soveværelse og et kontor.

I 2007 fik de overdraget nøglerne til deres knækhus på 158m2.

Efter syv gode år i knækhuset, begyndte Helle og Knud Erik i 2014 igen at kigge efter ledige grunde i omegnen. Denne gang vidste de, at de ville have et sted med udsigt. Efter lidt tids søgen blev de forelskede i en grund i Fynshav, som omfattede en charmerende udsigt ud over vandet.

Efter et hurtigt salg af knækhuset, som betød, at de skulle være ude senest d. 1. maj 2015 måtte det femte hus også gerne stå klar til indflytning senest samme dato. Med en udløbsdato i tankerne gik Helle og Knud Erik straks i gang med forarbejdet til det nye hus.

”Det skulle være Alterna huse, der skulle bygge dette hus”

Helle og Knud Erik var ikke i tvivl om, at Alterna Huse også skulle stå for at bygge deres femte hus.

Denne gang gik de så et skridt videre i Alterna Huses udvalg af typehuse og endte med et H-hus på 164m2

Den 1. maj 2015 fik Helle og Erik Knud overdraget nøglerne til deres nye H-Hus, hvor ejerne af Alterna Huse, Henrik og Allan, var mødt op for at ønske tillykke med en flaske vin og en buket blomster.

Efter fem vellykkede husbyggerier mener Helle og Knud Erik, at de har bygget det sidste, og bestemt bedste hus. Derfor er de heller ikke i tvivl om, at de bliver i H-Huset:

– “Nu må det være næste generation, der tager de næste “par” huse

Hvis I er interesseret i at høre mere om Helle og Knud Eriks byggeventyr, så følg med her! 

Seneste indlæg

Kategorier