Nybyggertrends i 2020

Hvert år har sine egne trends og tendenser, både i indretningen og i opførelsen af nye huse.

I år har vi taget hul på et nyt årti, og vi ser særligt tre nybyggertrends i 2020, når vores kunder giver udtryk for ønskerne til deres nye hjem:

Der skal være plads til hygge, mulighed for privatliv og så skal huset kunne rumme hele livet. 

Lad os kigge på tendenserne – rum for rum.

Vi starter i husets hjerte: Køkken/alrum

Det skal være stort, der skal være hyggekroge og højt til loftet i mere end én forstand. 

Husets køkken/alrum skal kunne rumme både hverdagens familiemåltider og de store gæstebud. Der må gerne være plads til et langbord, og der skal være troldtektloft, så akustikken er god – også når stemningen er høj. 

nybyggertrends 2020 køkken/alrum

Samtidig skal der være plads til privatliv. Plads til, at vi kan trække os lidt for os selv. 

En af de tydelige trends er en alkove. En lille hule at kravle ind i, måske med en god bog, en stille snak om hvad dagen har budt på, eller bare et sted, hvor man kan skærme sig lidt fra hverdagens travlhed. 

I selve køkkenet vil vi have træ, varme farver og plads til opbevaring. Meget plads til opbevaring. Gerne højskabe indbygget i væggen og et viktualierum, som gemmer sig bag en simpel skabslåge i køkkenelementerne. 

nybyggertrends 2020 køkken 

Stuen må gerne kunne åbnes op

Vi er vilde med store vinduer i stuen, men alligevel bekymrede for, om det store lysindfald vil gøre rummet alt for varmt.

Derfor ser vi en tendens til at stuerne skal kunne åbnes op ud til en overdækket terrasse, og her slås to fluer med ét smæk. På de varme dage kan stuen åbnes op ud til et hyggeligt uderum, og når døren er lukket, sørger overdækningen for, at der er svalt og skyggefuldt foran de store vinduer. På denne måde undgås et stort, direkte lysindfald, som vil kunne gøre stuen uudholdelig varm. 

nybyggertrends 2020 stue

Bryggers og entré er blevet skilt igen

Der har i en årrække været en tendens til store bryggersrum, der kunne rumme alt fra sportsudstyr til vasketøj og mudrede gummistøvler. 

Det er vi igen på vej væk fra. Vi vil stadig gerne kun have én indgang, men for at have en pæn og ryddelig entré, skal vi kunne lukke døren ind til vasketøjet, højskabene og bryggersvasken. Derfor er bryggerset nu ofte et separat rum, i forbindelse med entréen. 

Tendenser i nye huse i 2020 - bryggers

Badeværelser med leverum

Badeværelserne skal kunne rumme hele familien, de skal være nemme at gøre rene og så må der gerne være en følelse af velvære. 

En sjov detalje, som vi efterhånden har bygget i mange huse er, at både bruser og toilet er gemt væk bag en væg, som på billedet herunder. Går du venstre om vasken, træder du ind i bruserummet. Går du højre om, finder du toilettet skærmet bag væggen. 

Tendenser i nye huse i 2020 - badeværelse

Retræte i soveværelset

Der er en tendens til, at soveværelset bliver trukket væk fra det pulserende liv i huset. Flere og flere ønsker ikke direkte adgang til soveværelset, men derimod at walk in i bogstaveligste forstand bliver dér, hvor man træder ind i de voksnes afdeling, og derfra kan gå videre til forældre badeværelset og soveværelset. 

Det er måske den samme tendens vi ser med alkoverne: At vi i vores hjem også skal kunne trække os tilbage og finde ro.

Garager. Ikke carporte. 

Garagerne skal være store. Dobbelte og gerne også med en dobbelt port. Der skal være plads til bilerne og til fars værktøj, og har vi inviteret flere gæster end alrummet kan huse, så skal garagen også gerne kunne fungere som en gildesal.

Hvordan ser dit drømmehus ud?

Vi har 40 års erfaring med at bygge hjem ud fra de drømme og ønsker vores kunder kommer til os med. Det ville glæde os, hvis vi også kunne få lov at bygge dit nye hus. 

Kontakt os i dag, og lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan gøre Jeres husdrømme til virkelighed.