NY START: Laila og Per har endelig fået et hus, de er fælles om

Laila og Per Bossen

Laila og Per Bossen er gift og har kendt hinanden siden 2001. I dag bor parret i deres smukke Alterna hus i Rødekro. Til dagligt arbejder Laila som dagplejer og Per som seniorerhvervsrådgiver i Sydbank.

Laila og Per Bossen har altid drømt om at have et hjem, som de bygger sammen – deres hjem. Inden parret byggede nyt med Alterna Huse, boede de i huset på Solbakken. Et hus, som Laila købte, da hun blev skilt fra sin tidligere mand.

Selvom Per har boet i Lailas hus i mange år, var det alligevel ikke helt det samme som at have et hus, som de begge to har været med til at sætte deres præg på.

De var glade for at bo på Solbakken i mange år. Men inderst inde vidste de altid, at de ville bygge et hus sammen.

– Vi ville have noget, som vi starter op sammen – et projekt, der var vores. Det var helt nyt for os begge to, fortæller Laila.

I dag bor parret i det hus, de altid har ønsket sig. Ifølge dem er deres smukke villa i Rødekro stort set 100%, som de havde tegnet den. Det er det hus, parret sidder i idag – med lidt tilpasninger fra Henrik og Allan fra Alterna Huse.

Nemt at få arbejde og privatliv til at gå op

Parrets nye hjem er samtidig en arbejdsplads for Laila. Med et job som dagplejer, er det vigtigt for hende, at der er god plads i huset. Det nye hus er indrettet, så det er nemt for Laila at passe sit job som dagplejer. Parret har desuden valgt både at have køkken/alrum samt en fin spisestue.

Laila fortæller:
– Jeg vil jo ikke have dagplejebørnene til at sidde ved det fine spisebord. Derfor sidder vi og spiser i køkken/alrummet. Og så er det jo også dejligt, at der er god plads til hele familien i spisestuen, når vores børn og børnebørn kommer på besøg. Det er ideelt for os, at vi både har køkken/alrum og spisestue – det ville vi slet ikke undvære.

Laila er også glad for gæstetoilettet, som er meget større end toilettet på Solbakken. Gæstetoilettet er, ifølge hende, stort og praktisk. Det er vigtigt, især når hun vasker dagplejebørnene.

Parret har direkte indgang til huset fra garagen. Forældrene til dagplejebørnene kommer ind af døren i garagen. Når arbejdsdagen er omme – og der er lukket – så står hoveddøren åben.

– Det er simpelthen så nemt for mig at passe mit job nu, fortæller glade Laila.

Ventede 7 år på drømmehuset

Parret tog beslutningen om at bygge for 7 år siden. De vidste, at et nybygget hus var det rigtige valg for dem – og derfor skulle det gøres rigtigt.

Laila og Pers søgen efter det nye drømmehus startede med beliggenheden. Først skulle de finde ud af, hvor deres nye hjem skulle placeres. Det er en vigtig – men lang – proces, for det er i det nye hjem, parret vil tilbringe resten af deres liv.

Laila og Per blev forelsket i en grund i yderkanten af Rødekro, hvor deres bedste venner nu også er deres eneste naboer.

– Det kunne ikke være bedre. Vi nyder, at vores vennepar bor lige ved siden af. For vi mødes jo ofte til vin og en god middag.

Da parret fandt den rigtige grund, købte de den med det samme. Men de besluttede sig for at vente med at bygge. De gjorde et grundigt forarbejde med plantegningerne, og det gamle hus skulle også sælges, før de byggede nyt.

Laila og Per, ifølge dem selv, er meget glade for deres nye hjem.

”Vi har altid vidst, hvad Alterna Huse står for”
Laila havde Henriks (fra Alterna Huse) børn i dagpleje, så parret har aldrig været i tvivl om, hvem der skulle bygge det nye hjem for dem.

– Jeg har altid vidst, hvad Alterna Huse står for. Og vores venner har også bygget med dem. Vi havde bare ro i maven og tillid til Alterna Huse.

For parret var det også vigtigt at vælge et firma, der giver sig tid til at lytte til kunderne – også når der er travlt.

– Allan og Henrik havde altid ro og nærvær med sig – og tid til at lytte til os, selvom det tog os flere år om at sætte byggeprojektet i gang. Vi har fået god behandling og vejledning under hele forløbet. Og vi anbefaler Alterna Huse til alle, vi kender – fortæller det glade par.

Laila og Pers Alterna hus

Parret kiggede forbi byggeriet et par gange om ugen. Om fredagen gjorde de det til en tradition at sidde uden for deres nye hjem på klapstole, med kolde øl og i godt selskab med deres vennepar, som også blev deres naboer. Det er, ifølge Laila og Per, deres bedste minder fra byggeriet.

Laila og Per - Alterna Huse

Parrets ønskede at få fliser hele vejen rundt om huset. De nyder, at de kan gå rundt uden at have blomster helt tæt på huset. “Og fliserne giver jo huset karakter”, fortæller Laila.

Laila og Per - Alterna Huse

Lailas store ønske til huset var at få en karnap. Sådan en havde hun nemlig også i sit barndomshjem.

Laila og Per - Alterna Huse

Parret nyder, at der er ro i området og åbent ud til marker. De får også løbende besøg af fugle, rådyr, harer, ræve og gæs. “Det er simpelthen så hyggeligt”, fortæller Laila og Per.

Laila og Per Bossen - Alterna Huse

Parret nyder, at der er god plads i den smukke 169 kvm villa – selvom det kun er de to, der bor i huset.

Laila og Per - Alterna Huse

Ifølge Laila og Per gik de altid glade hjem fra samtalerne med Alterna Huse. Men den ene gang, hvor de gik rigtig glade derfra var, da de fandt murstenene til deres nye hjem. Huset har fået sin helt egen stil.

Laila og Per - Alterna Huse

Huset er udstyret med sort, slidestærkt tegltag, der holder farven i mange år trods sne, regn og blæst. Tegltagets model hedder engoberet Sinfonie og er fra Creaton.

Laila og Per - Alterna Huse

Per ville gerne have en garage, som parret kan køre ind og herefter gå tørskoet ind i huset.

Seneste indlæg

Kategorier