Hvordan vi får vores udstillingshus til at ligne et hjem

Sådan indrettede Camilla et af vores tidligere udstillingshuse

Når du skal indrette hjemmet, er det en god ide, at du tager højde for husets planløsning og rummenes form.

Derfor vil vi gerne inspirere dig således, at du:
a) kan forestille dig, hvordan det ville være at bo i et nybygget Alterna hus.
b) får ideer til indretning.
c) opdager smarte og praktiske løsninger til huset.

I dette blogindlæg fortæller vi dig, hvordan Camilla, som indretter vores udstillingshuse, har indrettet et af vores tidligere udstillingshuse.

Læs med og bliv inspireret.

Inden hun går i gang…

Inden Camilla går i gang med at indrette et hus, går hun i bolighuse for at få inspiration og for at se, hvilke farver, møbler og indretningsmuligheder der trender i øjeblikket.

Huset skal være helt færdig, før hun begynder at indrette.

Camilla fortæller:
– Jeg skal kunne mærke sjælen i huset. Jeg går aldrig i gang med at indrette et udstillingshus, før det er færdigt. Hvert hus er unikt og kan derfor ikke indrettes, før det er bygget færdigt.

Køkken/alrummet

Camilla har – som det første – taget udgangspunkt i farven på klinkerne samt murstensvæggen, da det har en central plads i huset.

Køkken/alrum - Alterna Huse

Derfor er det helt bevidst, at hun har valgt følgende farver som tema: sort, grå, rosa/gammelrosa samt naturfarver (som f.eks. træfarve).

Grå harmonerer med rosa. Men der er også enkelte steder lilla nuancer, da lilla også harmonerer med rosa.

TIP: Når du skal indrette dit eget hus, så vær opmærksom på om farverne harmonerer med hinanden.

Køkken/alrummet er et stort aflangt rum. Derfor har hun valgt et længere og mere massivt bord, end man normalt ville gøre, hvis rummet havde en anden struktur.

Spisebord - Alterna Huse

Spisebordets træplade giver fylde til rummet. Samtidig virker benene på spisebordet samt stolene ”bombastiske”. Men det kan rummet godt klare grundet dets aflange form og de mange kvm.

Læg også mærke til, at benene på stolene er sorte – ligesom reolen på endevæggen. Køkken/alrummet har hvide vægge og hvidt inventar. Derfor er det oplagt at putte elementer af sort i køkken/alrummet for at bryde det hvide i rummet.

Køkken/alrum - Alterna Huse

Stuen

Farven på murstensvæggen lagde op til, at der skulle være glødelamper mod væggen. Men det skulle samtidig være lamper, der kunne give ”varmt” lys fra sig.

Stue - Alterna Huse

Lampernes messingfarve passer godt til farven gammelrosa samt til murstensvæggen. Og samtidig bliver det brudt med de sorte ledninger.

Alterna Huse

Camilla vidste fra begyndelsen, at hun ikke ville bruge en hjørnesofa til stuen. Det lægger rummet ikke op til. Derfor valgte hun en stofsofa og stol til stuen i stedet for. Stolen måtte gerne fylde lidt, ellers ville rummet virke for bart.

Stue - Alterna Huse

Læg mærke til de lette ben på stolen samt sofabordet. Disse ben giver en lethed til sofaen samt bordet, som i øvrigt er sorte og passer til metalreolen i køkken/alrummet.

Sofabordet, som er af træ, passer også til det massive spisebord i køkken/alrummet samt til træreolen i rummet.

Stue - Alterna Huse

TIP: (Gen)anvend de samme farver eller farver der harmoner i hele huset, så du får en bestemt stil.

Soveværelse

Til soveværelset er der elementer af rosa, som changerer i det lyserøde. Men det, der er gjort lidt anderledes i soveværelset, i forhold til køkken/alrummet samt stuen er, at naturfarverne er mørkere.

Dog bryder de ikke stilen, da det er naturfarver.

Soveværelse - Alterna Huse

Fjerlampen i soveværelset bløder også rummet op.

Camilla har gjort sit ypperste for at rummet kunne emme af hygge. Det har hun gjort ved at tilføje en serveringsbakke af træ samt to kaffekopper på sengen.

Soveværelse - Alterna Huse

Camilla fortæller:
– Når man som gæst besøger vores udstillingshus, skulle man gerne kunne forestille sig, hvordan det ville være at have en hverdag i huset. Serveringsbakken med kaffekopperne gør soveværelset hyggeligt – og det gør, at man kan forestille sig, hvordan det er at stå op om morgenen og få en kop kaffe eller morgenmad på sengen med sin partner.

Walk in - Alterna Huse

Vores walk in i udstillingshuset er ret populært blandt vores besøgende. Mange af vores gæster synes, at det er lækkert med lys – og samtidig er der meget plads til at organisere tøjet, således at man ikke ender med at gå i det samme tøj igen og igen.

Toilet

Badeværelset må også gerne være et hyggeligt sted. Ved at have orkideer, duftlys og spapinde får man en spaoplevelse i badeværelset. Det er ikke bare lækkert – men i høj grad også hyggeligt og så dufter der altid dejligt i rummet med duftpinde/-lys.

Toilet

Toilet

Camilla har også brugt den mørke træsort på badeværelset – så det passer med træsorten i soveværelset. Dette giver en god effekt, fordi man går direkte ind på toilettet fra soveværelset. Derfor må stilen gerne være ens.

Hun bruger også den grå farve ved at have grå håndklæder på træstolen. Farven grå passer godt sammen med træ.

Toilet

Dine takeaways

  1. Når du skal indrette dit eget hjem, så vælg 3-4 farver, som går igen i hele huset, så du får et hjem som hænger sammen som en helhed.
  2. Farverne må gerne harmonere med hinanden. Hvis du bruger en kold farve, som f.eks. grå, er det en god ide, at du også gør brug af en varm farve. Den varme farve bryder det kolde – som f.eks. gammelrosa i dette tilfælde.
  3. Brug træ, planter og tekstiler til at bløde rummene op.
  4. Kig på strukturen og formen i rummene. F.eks. bruger vi et langt, massivt bord i køkken/alrummet, fordi rummet lægger op til det.
  5. Inden du går i gang med at købe møbler og nips til huset, kan det være en god ide at vente til dit hus er bygget – så du kan komme ind og mærke auraen og sjælen i rummet, før du indretter.

Seneste indlæg

Kategorier