En drøm gik i opfyldelse:

Maja og Nicolai byggede nyt og fik ekstra plads til samvær med familien

Familien Dencker

Familien Dencker består af parret Maja og Nicolai samt børnene Oliver (3 år) og Melanie (7 år).

Direkte indgang til garagen, soveværelse med walk-in closet, kontor, to store børneværelser, to badeværelser, en hyggelig stue  – og et børnevenligt køkken. For familien Dencker er der ingen tvivl: de har fået drømmehuset.

Længe havde familien Dencker drømt om et nyt hus. Et hus med masser af plads – hvor man kan dyrke egne interesser og samtidig være sammen som familie.

Nicolai har en særlig stor passion for biler.  Han mødes med sine kammerater én gang om ugen, enten hjemme hos Nicolai eller på et værksted. Her ”nørder” de med bilerne, bestiller nye dele hjem – skiller bilerne ad og sætter dem sammen igen for så at teste det hele.

Maja, derimod, er en udpræget sportspige, der går til håndbold og løber på løbebåndet i garagen. Når både familie og hobbyer skal passes, er det vigtigt, at familien har nem adgang til hinanden.

Garagen er blevet familiens store samlingsrum

For familien er det vigtigt, at Maja og børnene kan være sammen med Nicolai, også selvom han hygger sig i garagen med biler.

– Det kan de nu, hvor man kan komme direkte ind til garagen fra huset, siger Nicolai.

Og når Maja er til håndbold, forhindrer det ham ikke i at bruge tid på sin hobby. For han kan stadig holde øje med børnene, mens han er i garagen.

– Tidligere skulle jeg ind i huset hver 10. min. eller bruge en babyalarm. Det er ikke nødvendigt længere.

Familien Dencker hygger i garagen

Nu er familien altid samlet. Maja fortæller:

– Tidligere var det, som om Nicolai var væk en hel weekend, når han arbejdede på biler i garagen. Sådan er det heldigvis ikke længere. Nu kan jeg eller ungerne nemt gå ud til ham. Så man kan sige, at det nye hus har bragt os tættere sammen som familie.

Når nye behov opstår

I 2010 købte parret et gammelt hus i Sjølund, som de renoverede. Det gamle hus var et to-plans hus med en stueetage og en kælder. Parret brugte kælderen til soveværelse, vaskerum og kontor. Og i stueetagen havde de en stue og et værelse til deres datter, Melanie på 7.

Huset havde været fantastisk for parret, men da Oliver kom til verdenen, blev det svært at få hverdagen til at hænge sammen.

– Logistikken fungerede ikke. Når jeg f.eks. ordnede vasketøjet i kælderen, mens børnene sov oven på, skulle jeg hele tiden løbe op og ned af trapperne for at se til dem, mens jeg passede de huslige pligter. Det fungerede bare ikke, siger Maja.

Men med det nye etplanshus er det nemt for Maja at tage sig af børnene og passe de huslige pligter på samme tid.

Glæden er ikke til at tage fejl af, når parret fortæller om huset:

– Det er sådan, vi hele tiden havde forestillet os, at det skulle være. Vi elsker jo alt ved huset.

Maja og Nicolai

Nicolai er sælger, og Maja arbejder som kontorassistent. Parret har i dag været gift i 7 år.

Villaen i Sjølund

Parret blev forelsket i området Sjølund, da de fik deres første hus. Derfor valgte de også at bygge deres nye hjem i samme område.

Køkken/alrum

Fællesskabet med ungerne omkring bagning og madlavning var der naturligvis også i det gamle hus, men slet ikke i det omfang det er nu. Indretningen af køkkenet gør det nemmere at holde børnene væk fra varme kogeplader, og specielt den børnevenlige spisestue er et hit i familien.

Stue

Spisestuen er for hele familien, hvor stuen fungerer mere som ’voksenafdeling’.

Kontor

Maja arbejder hjemmefra. Derfor er det vigtigt at have et arbejdsrum, hvor hun kan lukke døren og adskille fra privaten. Og samtidig have et sted, hvor hun opbevarer sine mapper, arbejdspapirer og sin computer.

Soveværelse

Soveværelset er nemt at holde rent, når alt tøjet er i walk-in.

Walk in

Parret har et walk-in med direkte adgang fra deres soveværelse.

Bryggers

Maja elsker bryggerset, hvor hun kan lægge tøj sammen i ro og mag. Og hvis hun vil være en del af Nicolai og børnenes samvær i garagen, kan hun bare åbne døren og være en del af fællesskabet.

Olivers værelse

Olivers værelse.
Begge børneværelser er 13 kvm. For parret var det vigtigt at have store børneværelser. Det skal på den lange bane være en mulighed for børnene at bo hjemme under uddannelse. Og når børnene når teenager-alderen, skal der være plads til sovende gæster.

Melanies værelse

Melanies værelse.
Maja og Nicolai ville ikke have børneværelserne op ad hinanden. For børnene skal kunne have venner på besøg i fred og ro, uden at genere hinanden