”Vores ønsker var ikke nødvendigvis de rigtige”

Anja og Carsten - Alterna Huse

Anja og Carsten Andersen er gift og har tre børn sammen. Til daglig arbejder Anja som driftsleder på et rehabiliteringscenter. Carsten er uddannet mejerist og arbejder i projektafdelingen hos Arla Foods. Familien Andersen har i dag (2017) boet i deres nybyggede Alterna hus i Tinglev i et år.

For to år siden da Anja og Carsten Andersen besluttede, at de ville bygge deres hus med Alterna Huse, regnede de ikke med, at de ville blive udfordret på deres ønsker. Men den gode rådgivning har resulteret i, at de i dag har fået det helt rigtige drømmehus.

Under hele forløbet havde parret ikke kun tæt dialog med Alterna Huses byggerådgiver, Franz Petersen – men også med deres håndværkere. Det var de rigtige glade for. For de fandt hurtigt ud af, at det, de ønskede, ikke altid var det optimale at gøre. Anja fortæller:

– Vi ønskede mindre mellemrum mellem fliserne. Men vi fik at vide, at når vi havde store fliser, måtte mellemrummet ikke være mindre – for det skulle passe sammen med flisen. Jeg tænkte jo bare: “Det er mig, der skal gøre rent”. Men Alternas håndværker kom ind med sin faglighed, som gjorde, at vi blev rådgivet til det bedste.

Anja og Carsten var under hele forløbet klar over, at alle deres valg havde konsekvenser. Derfor var det vigtigt for parret, at deres valg ikke bare afspejlede deres ønsker, men at de i høj grad traf de rigtige valg.

– Hver gang vi traf en beslutning, var vi 100% bevidste om konsekvenserne. Det har gjort, at vi hele tiden har følt os trygge. Alterna Huse tog hele tiden hånd om os. Det gjorde, at vi under hele byggeforløbet havde ro i maven.

“Her bliver vi gamle sammen”

Selvom der kom ændringer i forhold til de oprindelige ønsker, er glæden ikke til at tage fejl af, når parret fortæller om deres nye hjem:

– Vi har fået alt, vi har ønsket os. Vi har jo selv valgt, hvordan vores hus skulle se ud. Det er skønt.

Da Anja og Carsten planlagde husets udformning, fyldte fremtiden meget i deres tanker. For det er i dette hus, at parret ønsker at blive gamle sammen:

– Det har vi taget med i vores byggeovervejelser, især i forhold til vedligeholdelse, og at huset skulle være i et plan, fortæller Anja og Carsten.

Alle valg er baseret på, at huset skulle være så vedligeholdelsesfrit – som muligt.

Franz brugte meget tid på parret

For Anja og Carsten var det afgørende at tegne den perfekte planløsning. Parret havde i forvejen gjort sig tanker om, hvordan dagligdagen skulle fungere. Det var vigtigt, at plantegningen understøttede deres ønsker. Anja fortæller:

– Jeg er meget visuel. Jeg har brug for at se, hvordan huset skulle se ud, inden jeg skriver under. Derfor var det fantastisk, at Franz lavede plantegninger – også inden vi sagde endeligt ja til at bygge. Det gav tryghed.

Det viste sig, at det var en udfordring af finde den perfekte planløsning for familien Andersen:

– Franz brugte en del tid på os. Faktisk lavede han hele 5 plantegninger for os – og den 5 tegning var den helt rigtige for os. Det var tydeligt at mærke, at det var vigtigt for ham – ikke bare at vi var tilfredse med plantegningen – men også i høj grad at det blev den rigtige planløsning for os.

Selvom Franz ikke ramte plet med den første plantegning, var parret imponeret over hans positive indstilling, og at han altid var serviceminded:

– Da han ikke ramte plet, sagde han: “Så må vi prøve igen og komme med andre ideer”. Vi fik en god service og behandling, fortæller ægteparret.

5 bekymringsfrie måneder

Ifølge Anja og Carsten havde de ikke noget at bekymre sig om i løbet af byggeriet. De var i forvejen trygge ved at bygge med Alterna Huse:

– Det er dejligt, at det er mennesker, der har forstand på husbyggeri, der har taget sig af at opføre vores hus.

Parret fik en byggenøgle til deres hus allerede den dag, materialebeskrivelsen blev underskrevet. Derfor kunne de løbende kigge forbi byggeriet – og hvis der skete små-fejl undervejs, blev de rettet med det samme.

Ifølge parret havde de ro i maven under hele byggeforløbet. Den tætte dialog, også med håndværkerne, gav dem en god forståelse for byggeriets fremdrift.

– Håndværkerne var altid flinke. Når vi undrede os over noget, kunne vi bare spørge. De tog sig gerne tid til at forklare. Vi havde altid en forståelse for, hvad de lavede – og hvorfor de gjorde, som de gjorde, fortæller det parret.

Håndværkerne er, ifølge Anja og Carsten, dygtige og har en sans for detaljen. De havde især lagt mærke til, at troldtekt-lofterne blev monteret med stor præcision:

– Troldtekt-lofterne er sat utrolig godt op. Og når vores egne håndværker-venner siger, at de har lavet et godt stykke arbejde – så ved man, det er virkeligt godt, griner Anja og Carsten.

Efter kun 5 måneders byggeri, fik parret deres drømmehus.

Seneste indlæg

Kategorier

Se kampagnetilbud